Behandeling

Therapeutische behandelingen

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik aangesloten bij het Collectief Alternatief Therapeuten Complementair. Het werken met meervoudige werkvormen, "de therapeutische schijf van vijf", verbetert de kwaliteit van de natuurgerichte zorg. CAT heeft een holistische kijk op de gezondheidszorg. Het één kan niet zonder het ander. Net als een computer drivers en software nodig heeft om de hardware aan te sturen en gevoed wordt door netstroom, zo heeft het lichaam behoefte aan:

Energie: Zonder voldoende energie in ons lichaam kunnen wij niet tot herstel komen (te weinig rust, uitgeput, overspannen, burn-out)

Prikkels: Niet goed werkende prikkeloverdracht zorgt voor een beperkte communicatie in het lichaam, ofwel je luistert niet meer naar je lichaam, maar heerst met je hoofd (doorgaan tot je erbij neervalt).

Reiniging: Het lichaam dient zich regelmatig te reinigen, ontdoen van geestelijke en stoffelijke ballast. Voldoende drinken en het juiste drinken kan hierbij ondersteunen, maar ook rust momenten van social media, whatsapp en andere onnodige ballast. Sporten en gebruik maken van sauna/stoomcabine maar ook een lange wandeling zorgt voor reiniging van lichaam en geest!

Voeding: Vitaminen, mineralen en voeding op maat. Wat wordt er opgenomen, en wat niet? Welke klachten kunnen worden veroorzaakt door (verkeerde) voeding, of juist ondersteuning geven bij ziekte en klachten. Orthomoleculair met natuurvoeding. De juiste brandstof voor je lichaam en geest.

Geestelijk: Het bewust worden van gevoel (psyche), erkenning geven aan het lichaam en het herkennen van ziekmakende levenspatronen. Chaos in je hoofd is chaos in je lijf (stress, vermoeidheid, spanning, prikkelbaarheid en irritaties). Door (verkeerde) gewoontes te herkennen en deze te doorbreken (loslaten (zeg eens wat vaker nee), om-denken, ja maar zeggers (de beren op de weg zien) ipv ja en zeggers)

Wat betekent dat in het kort:

Als u onvoldoende energie heeft, zult u eerst meer energie dienen te krijgen voordat u kunt gaan werken aan uw herstel. Als u wel voldoende energie heeft maar de zenuwen werken niet goed, dan komen gegeven prikkels niet over. Als uw lichaam belast is met belastende stoffen, dan remt of hindert dat het herstel. Als u niet gezond of onvoldoende eet, dan heeft uw lichaam onvoldoende goede bouwstoffen. En ten slotte; als u zelf niet wilt werken aan het herstel dan heeft al het bovenstaande ook niet veel zin.

Kortom; de principes hebben allemaal met elkaar te maken en het één kan niet zonder het ander.

Deze behandelingen kunnen worden vergoed als u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve zorg.
Raadpleeg hiervoor uw zorgverzekeraar of kijk even op CAT vergoedbaar.

Therapeutische behandelingen hebben een vaste prijs.
Natuurgeneeskundig consult à 60 minuten kost 55,- euro inclusief BTW.

Intake en onderzoek klacht(en) is 90 minuten en is gratis als u het therapeuten traject gaat volgen. Mocht u toch besluiten na het behandelplan om geen therapeutisch traject te gaan volgen, dan breng ik voor dit consult 70,- euro inclusief BTW in rekening.

Alleen individuele en curatieve therapie wordt vergoed en erkent door de beroepsorganisatie CAT vergoedbaar.

U kunt telefonisch of via App of mail een afspraak met mij inplannen van dinsdag t/m zaterdag van 10:00 t/m 21:00. Raadpleeg mijn contactformulier.

Word weer LEIDER i.p.v. lijder over uw lichaam en geest en kom weer in balans!

Cookies