Methodiek

Therapie

Therapeutische behandelingen op maat. Therapie is maatwerk! U bent de leider over uw eigen lichaam en geest en het moet niet zijn dat u de lijder bent! Door intake, anamnese en onderzoek wordt er op maat een behandelplan gemaakt. Wordt weer LEIDER over uw eigen lichaam en geest. Hoe? maak gerust een afspraak.

Therapeutische behandelingen kunnen door de zorgverzekeraar vergoed worden. Raadpleeg uw verzekeraar of u in aanmerking komt. Of kijk even op de website van CAT vergoedbaar

CAT Complementair vergoedbaar.

(Prestatiecode:24005 - Behandeling natuurgeneeskundig therapie)

Voor Sporttherapie

(Prestatiecode:24610 - Behandeling sportmassage)

Reflexzonetherapie

Reflexzonetherapie is een zeer effectieve therapeutische vorm van behandelen. Met reflexzonetherapie wordt de mens als geheel behandelt. Als iemand ziek of uit balans is, dan raken zijn energiekanalen geblokkeerd. Met reflexzonetherapie worden deze blokkades opgeruimd en wordt de energiestroom weer op gang geholpen. Het herstelt het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest, zodat genezing kan plaatsvinden. Reflexzones zitten niet allen onder de voeten, maar ook op uw rug, handen, gelaat en voorzijde lichaam!

CAT Complementair vergoedbaar.

(Prestatiecode:24009 - Behandeling reflexzone therapie)

Narratieve therapie

Narratieve therapie gaat ervan uit dat de manier waarop u uw verhaal vertelt, bepaalt hoe u in het leven staat. Narratieve therapie leert u hoe door een ander perspectief te kiezen, inzicht verschaft in uw levenshouding en probleemgebieden. Daarna gaan wij samen op zoek naar alternatieve versies van deze 'werkelijkheid'.

(Niet vergoedbaar)

Dermatherapie

Huidproblemen op natuurlijke wijze aanpakken. Veel mensen kampen tegenwoordig met huidproblemen. Acne, allergieën en eczeem nemen onder invloed van ongezonde voeding, milieuvervuiling en toenemende stress hand over hand toe. Bij acne, eczeem, netelroos, allergieën, overgevoeligheid, oedeem, haarproblemen, enzovoorts, biedt een natuurlijke aanpak vaak uitstekende resultaten! Een multifunctionele aanpak werkt daarbij vaak het beste. De behandeling kan onder meer bestaan uit dieet- en voedingsadviezen, het gebruik van supplementen, eliminatie van additieven en kleurstoffen en lichttherapie.

Psychische klachten spelen ook vaak een rol bij het hebben en ontstaan van huidproblemen. De aanpak van psychische knelpunten wordt daarom ook meegenomen.

(Niet vergoedbaar)

Orthomoleculaire voeding

Goede voeding bevat naast brandstoffen ook voedingsstoffen die direct of indirect worden gebruikt bij de vele regulatie-, verdedigings- en herstelprocessen in het lichaam, bijvoorbeeld voor weerstand en vitaliteit. De basis van het werk van de natuurvoedingsadviseur is om samen met u te komen tot een optimaal eetpatroon op basis van de principes van de natuurvoeding. Door te kiezen voor onbewerkte, biologische voeding met respect voor natuur en dier begeleid ik u naar een betere gezondheid.

CAT Complementair vergoedbaar.

(Niet vergoedbaar)

Zwangerschap en immuunziekte

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd waarin veel veranderd in het lichaam van de (aanstaande) moeder. Zo zijn er fysieke en hormonale veranderingen en uiteraard de invloed op de bloedsomloop. Veel voorkomende klachten zijn pijn in de rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slecht slapen.

Maar wat als je ook nog eens een immuunziekte hebt.

Aandacht en een zwangerschapsmassage op een echte zwangerschapstafel hebben hierbij een zeer belangrijke rol. Het geeft direct verlichting van pijn en ongemak. De massage laat de zwangerschap bewuster ervaren, waardoor signalen die het lichaam afgeeft duidelijker worden. Het verbetert de bloedcirculatie, waardoor afvalstoffen sneller het lichaam verlaten en het werkt kalmerend, pijn bestrijdend en het geeft een geluksgevoel.

Deze massage is een weldaad voor moeder en baby!

(Niet vergoedbaar)

Cookies